©  Foto:

Brandmonumentet

"Brandmonumentet" er lavet af den danske billederhugger Ejgil Westergaard, som er søn af Thorvald Westergaard. Begge Westergaard'er har flere af deres skulpturer til at stå i Holstebro. Blandt andet: SysselstenenUldkræmmeren, Domsfældelsen.

Udenfor Giestgivergaarden Phønix i Sønderlandsgade står Brandmonumentet. Det er egentlig bare en stor sten, men hugget ind i den er en række skæbnehistorier.

"Holstebro er flere gang brændt ned til grunden, og i 1986 var der en skulptør, Eigil Westergaard, som lavede en monument for at mindes de mennesker og bygninger, der er gået til", forklarer turistguide Ruth Lovmand Rasmussen.

"Efter den sidste store brand, som var i 1700-tallet, blev det besluttet, at kirkeklokken skulle ringen hver aften kl. 10. - Det var for at fortælle borgerne, at nu skulle de slukke deres ildsteder og gå til ro", fortæller Ruth Lovmand Rasmussen.

"1986 var 250-året for storbranden den 22. juli 1733. Brandmonumentet fortæller om de store brande, som fra 1552 til 1794 flere gange lagde Holstebro hen i aske.”

Tag med Ruth eller en af andre turistguider på en gratis byvandring til kunsten i Holstebro om onsdagen kl. 11.00 i juli og august med start fra Kvinde på Kærre. De guidede byrundur går blandt andet forbi Kvinde på Kærre, Borgerne fra Holstebro og Metalsvinet.

 

 

:

Nyttige links

Naturparknissumfjord © 2024
Danish