©  Foto:

SANS Sæt kloen i krabben

Hør naturguiden fortælle om de forskellige spændende krabbearter
- og nyd en lækker krabbefrokost imens

I Jyllandsakvariet kan man opleve flere arter af krabber. Blandt andet nogle af de mere sjældne arter, de store taskekrabber og naturligvis den mest almindelige - den du kender fra en tur på stranden - nemlig strandkrabben.

Strandkrabben er Danmarks mest almindelige krabbe med en stor bestand, der befinder sig godt og trives i danske farvande. Det er dermed en stor fødevareressource, som vi faktisk ikke benytter i Danmark. Hvilket er en skam!

Hvordan spiser man en strandkrabbe?

Vores foretrukne metode til at spise strandkrabber, er ved at koge verdens lækreste krabbebisque (med et tvist af Vestjylland) af dem. Både fremgangsmåden og opskriften er egentlig ret nem, og sidstnævnte kan man jo eksperimentere med ligeså meget, man har lyst.

For at lave krabbebisque derhjemme, kræver det først og fremmest friskfangede krabber. Bor man ved en kystby, er man jo privilegeret med, hvor let tilgængelige krabberne er. Krabberne vi skal kokkerere med i dag, har vi fanget i tejner i Limfjorden. Der er altså tale om et vaskeægte Limfjordsmåltid!

Frokostmenuen består af:

  • Varm krabbebisque (suppe), som du selv har været med til at lave
  • Friskbagt brød
  • 1 drikkevare per person

Praktisk info

Mødested: Strandpavillonen, Dokken 13, 7680 Thyborøn
Varighed: ca. 2 timer
Pris: Voksen 149kr., barn (3-12år) 99kr. inkl. 1 drikkevare pr. person
Det er ikke nødvendigt at tilmelde børn yngre end 3 år.

:

Nyttige links

Naturparknissumfjord © 2024
Danish