©  Foto:

Gjellergaards Café

Nyd en kop kaffe og hjemmebag i hyggelige og smukke omgivelser.

I den genopførte lade kan købes kaffe, the, sodavand, is, lune vafler og hjemmebagt kringle og boller. Gjellergaard er indrettet, som man formoder, den har set ud omkring år 1900. Alt, hvad der findes af gammelt inventar, er skænket af folk på egnen. De gamle ovne i de to stuer er hentet frem af gemmerne på Morsø Jernstøberi. På komfuret i det gamle køkken vil der ved særlige lejligheder blive bagt æbleskiver og kogt klejner. 

Hjemstavnsgården Gjellergaard.

Den restaurerede bygning står som repræsentant for den vestjyske fiskerbondes byggestil. den gamle del af gården er indrettet som hjemstavnsmuseum, hvor der er udstilling og salg af håndarbejder, rav, uld, smykker m.m. Et fårehus, opført i 1996, rummer en samling af gamle landbrugs- og fiskeredskaber. Desuden findes der en gammel Limfjordsbåd, samt et tjæreværk.

Gjellergaard ligger på planetstiens rute i et smukt og særpræget landskab med udsigt til Underbjerg, Lemvig by og bakkerne omkring Kabbel. En mindesten over Thøger Larsen, digter fra Lemvig, er rejst i bevoksningen syd for Gjellergaard.

 

:

Nyttige links

Naturparknissumfjord © 2024
Danish