Naturparknissumfjord

Hjemmeværnets Historiske Center

Hjemmeværnets historie er hele Danmarks historie. På Hjemmeværnets historiske center kommer du med tilbage til de modige danskere i modstandsbevægelsen, til efterkrigsårene og til situationen under den kolde krig. Du får forståelse for den støtte, Hjemmeværnet har ydet Danmark.

Udstillingerne omfatter uniformer, udstyr, faner, plakater, emblemer mv. Og du kan høre levende og hemmelige historier fra dem, der var med. Prøv selv de originale uniformer, tag sigte med de gamle våben og lev dig ind i historien om den underjordiske våbenhule i skoven.

Der er gratis entre.

Historien om Hjemmeværnet er hele Danmarks historie. På Hjemmeværnets historiske center tager vi dig med tilbage til de modige danskere i modstandsbevægelsen, til efterkrigsårene og til situationen under den kolde krig. Du får et sjældent indblik i omfanget af den støtte, Hjemmeværnet gennem årene har ydet for Danmark.

Se vores mange udstillinger af uniformer, udstyr, faner, hverveplakater, emblemer mv. og hør de levende - og hemmeligholdte - historier fra dem, der selv var med. Prøv selv de originale uniformer, tag sigte med de gamle våben og lev dig ind i historien om den underjordiske våbenhule i skoven...

Foreninger og andre større grupper, kan bestille særarrangementer på Hjemmeværnsmuseet.

Der er gratis entre.