Knælende Dreng

Knælende Dreng

Foto: Holstebro Kommune
Attraktioner
Monumenter
Knælende Dreng af bronze er 82 cm høj og lavet af Astrid Noack. Du finder skulpturen foran Jobcentret i Holstebro. Værket er en af mange Astrid Noack-værker i byen.
Adresse

Sct Jørgens Bakke

7500 Holstebro

Kontakt

Knælende Dreng er en gave til Holstebro Kommune fra Statens Kunstfond. Skulpturen, der er fremstillet af bronze, er 82 cm høj. Titlen Knælende Dreng er egentlig misvisende. For han knæler ikke. Egentlig sidder drengen på sine knæ. Skulpturen er fra 1942 og opstillet ved Store Torv i 1966. I december 1986 blev den flyttet til Bisgårdsgade, men siden da er han flyttet til sin nuværende placering ved Jobcenteret.

Som alle Astrid Noacks skulpturer har figuren en stor værdighed. Astrid Noacks skulptur ”Knælende Dreng”, 'knæler' nu på Skt. Jørgens Bakke ved jobcentret. Der var en revne bag på skulpturen, som blev repareret af Leif Jensens Bronzestøberi i Bagsværd, som er Danmarks førende på området.

Astrid Noacks bronzestatue af den berømte skagensmaleren Anna Ancher fremstillet i 1938-193 står foran den fælles indgang til Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum. Skulpturen er ment som en hyldest fra en kvinde til en anden. De fandt begge inspiration i virkeligheden omkring dem.

Astrid Noack er en bemærkelsesværdig kunstner, som fandt inspiration fra både romansk, ægyptisk, gotisk, græsk og arkaisk kunst. Astrid Noack viser især børn og kvinder med meget enkle stillinger og virkemidler.

Figuren ”Stående Kvinde” blev kanoniseret i 2006. Holstebro Kunstmuseum ejer en bronzevariant af værket og en del gipsmodeller i originalform.

Adresse

Sct Jørgens Bakke

7500 Holstebro

Facilities

Skulptur

Statue

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro