Museet for Religiøs Kunst

Foto: Destination Nordvestkysten
Attraktioner
Museer
At der i dag ligger et kunstmuseum i Lemvig, der som sit særlige område har den religiøse kunst, udspringer af den store udsmykning af Lemvig kirke, som billedkunstneren Bodil Kaalund udførte 1976-81. Kunstnerens samarbejde med befolkningen på egnen førte til mange samtaler om kunstens væsen og om dens rolle og forhold til kirke og religion. Museets café tilbyder hjemmelavet kage, kaffe og i sommerhalvåret en tapastallerken af gode, lokale råvarer.
Adresse

Strandvejen 13

7620 Lemvig

Kontakt

E-mail:info@mfrk.dk

Telefon:9781 0371

fax:9781 0067

Samlingen

På museet kan du se "Bodil Kaalund Samlingen" hvoraf grundstammen udgøres af de 159 originale bibelillustrationer, som kunstneren udførte i årene 1984-91 til Bibelselskabets udgivelse af den nyoversatte Bibel fra 1992. De enkelte illustrationer måler 53 x 42,5 cm og er udført som akvarel over litografi. I samlingen findes også en række forarbejder til illustrationerne foruden enkelte, der ikke kom med i Bibelen. 
Derudover råder museet over "Den Østgrønlandske samling" og "Rouault samlingen".
Under store og pladskrævende temaudstillinger skal det understreges, at Museets faste samling og Bodil Kaalund Samlingen kan være smalt repræsenteret. 

Om museumslederen og Museet for Religiøs Kunst
Museet for Religiøs Kunst ledes af Christine Løventoft, der over et år arrangerer sammen med sine kolleger 3-4 sær udstillinger af international standard, og de trækker gæster fra både hele Danmark og udlandet.

Museet drives i dag med relativt få fastansatte og ca. 70 frivillige og ent husiastiske medarbejdere, som sammen skaber de fine udstillinger i museet, der blev bygget i 1994. I 1998 og 2006 blev museet udvidet en del, og det muliggjorde bl.a. større udstillinger.

 

Adresse

Strandvejen 13

7620 Lemvig

Facilities

Kunstmuseum

Billedkunst

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Lemvig