Naturparknissumfjord

Sneglehuset

Sneglehuset i Thyborøn er helt unikt. Beklædt med tusindvis af sneglehuse og konkylier både inde og ude. Fiskeren Alfred Pedersen var en sand kunstner med en fantastisk tålmodighed. Mange lokale rystede i starten på hovedet af hans projekt, men efterhånden ændrede det sig til begejstring og stolthed blandt de thyborønborerne. 

Sneglehuset i Thyborøn

Manden bag det fantastiske sneglehus i Thyborøn er fisker Alfred Chr. Pedersen. Han havde lovet sin kone Poula et hus, som ingen anden havde magen til, og som folk ville komme fra nær og fjern for at se.

Arbejdet med at dekorere huset startede i 1949 og var først færdigt i 1974. Den unikke attraktion er beklædt med titusinder af sneglehuse og konkylier i kunstneriske udformninger. 

Sneglehuset er et romantisk sted.  Alfred Pedersen lavede en kærlighedsbænk, hvor symbolet på kærlighed - det røde hjerte - er lavet af muslingeskaller. I gamle dage sad mange af Thyborøns teenagere i og holdt hinanden i hånden på Alfreds kærlighedsbænk. Giftelystne har mulighed for at blive viet i de romantiske omgivelser i Sneglehuset.

Udover de mange skaller og sneglehuse er der en stor udstilling af flaskeskibe, hvis håndværksmæssige kvalitet er uovertruffen. Disse særprægede skibe er lavet som hobbyarbejde af vestjyske fiskere.

Sneglehuset er i dag et lille museum med iscafé, udstillinger og butik.

Lige bag Sneglehuset finder du Thyborøn Surfcenter, hvor du kan prøve kræfter med surfing. den vestlige kyststrækning ved Thyborøn perfekt med fine begynderbølger. Her kan du også leje skateboards og løbehjul til den fantastiske skatepark i Thyborøn.