Thyborøn by - kulturmiljø

Thyborøn må siges at have haft vokseværk siden 1879, dengang da 9 huse udgjorde det man kaldte Thyborøn. Det hyggelige lille lokalsamfund, der ligger ude på spidsen af Harboøre Tange, har udviklet sig meget siden da.

I dag er det et sted der hvert år tiltrækker mange, både udenlandske og danske, turister. Byens største indtægtskilde stammer fra havne- og fiskeindustri. Noget de har formået, på bedste vis, at kombinere med turisme.

Hvert år afholdes der Fiskedag i Thyborøn. Fiskedagen er en stor byfest, hvor alle er velkomne. Her kan du, når entreen er betalt, spise dig mæt i diverse smagsprøver på lækker fisk og nyde musikken, der blandt andet bliver leveret af Tørfisk. Tørfisk er et lokalt band fra Thyborøn, og traditionen tror spiller de hvert år til Fiskedagen. Bandet er nationalt kendte for specielt sangen VLTJ – sangen om den jernbane, der kører fra Vemb over Lemvig til Thyborøn.

Om sommeren summer byen af liv. Glade gæster besøger de mange seværdigheder og attraktioner. Besøg blandt andet Sneglehuset, Sea War Museum, Rav-Huset, Kystcentret og JyllandsAkvariet. De to sidstnævnte tilbyder også guidede rundt i Thyborøn, på Fiskeauktionen eller ved Thyborøn Fæstningen.