©  Foto:

Tinkerdal Naturlegeplads

Tinkerdal Besøgssted er et udendørs naturrum eller indfaldsport til skoven, hvor der er koncentreret en række forskellige faciliteter, der skal gøre det nemmere for borgere og turister at få frisk luft, motion, rekreation, naturoplevelser og socialt samvær.
 
Faciliteterne tilbyder alle aldersgrupper mulighed for aktiviteter, der spænder fra roligt og hyggeligt ophold og samvær i skoven til udfordrende fysiske aktiviteter med eller uden hund.

Tinkerdal rummer flere tilbud

En skovlegeplads for de mindste, en GetMoving-motionsbane for børn og voksne, et madpakke-hus for mindre grupper, en grillhytte for større grupper, en shelterborg til overnatning for f.eks. skoleklasser og spejdere samt flere borde, bænke og bålpladser. Nord for Rute 16 findes desuden en større hundeskov med fitnessredskaber for hunde. 

Kan du finde trolden VildEmil?
Et eller andet sted i skovbunden ligger kæmpetrolden VildEmil og tager sig en lur. Hvis du er heldig at finde ham, må de gerne klatre op på ham. Men pas på han ikke vågner!

Tinkerdal Besøgssted ligger mellem 2 p-pladser

Mod syd ligger en mindre p-plads ved Tinkerdalsvej, og mod nord findes en større p-plads på rute 16 med offentlige toiletter. Denne p-plads fungerer også som et slags ”trail-center” – et punkt, hvorfra der udgår afmærkede vandre- og cykelruter.  
 
Det er muligt her at starte på en ca. 30km lang cykeltur, der bringer en rundt i hele den 2357ha store, statsejede Feldborg Nørreskov, d.v.s. både Borbjerg-, Sevel- og Nordre Feldborg Plantager. Man kan også komme på en vandrerute, der bl.a. kan bringe en forbi et nyt opholdsareal med borde, bænke og bålplads ved Hogager Dam. I forbindelse med dette areal er der også etableret en mindre p-plads ved Hornstrupvej. 


:

Nyttige links

Naturparknissumfjord © 2024
Danish